h

SP Duiven vraagt Vivare om een reactie op buurtonderzoek

10 september 2017

SP Duiven vraagt Vivare om een reactie op buurtonderzoek

Foto: SP

SP Duiven heet in de zomer van 2017 naar aanleiding van klachten van huurders buurtonderzoek gedaan in Duiven-west naar de vochtproblemen in de huurhuizen van Vivare. Deze klachten en resultaten buurtonderzoek zijn voor de SP aanleiding om hierover schriftelijk opheldering te vragen bij Vivare. 

"Vivare geeft in ieder geval de garantie dat, wat er ook in Den Haag besloten wordt, het reguliere onderhoud van de bestaande woningen, nu en in de toekomst, er niet onder zal lijden en dat de bestaande nieuwbouw-afspraken gehandhaafd zullen blijven" aldus Mw. Jolande Siemerink en dhr. Wynand Jetten, teammanagers van Vivare tijdens een gesprek met SP Duiven in 2013". Toen al zag de SP de bui al hangen met de invoering van de verhuurdersheffing door kabinet Rutte II. Het onderhoud van de huurhuizen zou met de verhuurdersheffing twee verliezers kennen; de verhuurder en vooral de huurder. Zij betaalden de huursverhogingen ten gevolge van deze verhuurdersheffing maar zagen tegelijkertijd het onderhoudsniveau afnemen!

Van het in 2013 beloofde niveau van onderhoud van de huurhuizen is anno 2017 in Duiven -west weinig terug te vinden. Vochtproblemen, lekke dakgoten, lekke stadsverwarmingsbuizen en contactproblemen zijn veelgehoorde klachten. Reden voor de SP om via een brief opheldering aan Vivare te vragen. De inhoud van de brief kunt u hier lezen.

Reactie toevoegen

U bent hier